Kinderyoga opleiding, aanvang 22-2-2014

Tijdens de opleiding tot kinderyoga docent leer je kinderen van 2 tot 12 te inspireren zichzelf en hun innerlijke kracht te ontdekken en te uiten via kinderyoga. Kinderyoga is leuk, leerzaam en motiverend als ondersteuning bij de ontwikkeling en de groei van het kind, zowel lichamelijk als mentaal. Maar ook leuk en stimulerend bij je eigen ontwikkeling. Purekinderyoga is een basisopleiding Hatha Yoga docent door diepgang in yoga, yogafilosofie, Pranayama, chakrafilosofie, anatomie (van kinderen) en meditatie.

De Purekinderyoga docentenopleiding draait om het leren opzetten en geven van kinderyogalessen. Je leert kinderyogalessen te ontwikkelen en te geven door verschillende ingrediënten in balans met elkaar een verhaal te laten vormen. Dit wordt elke themadag geoefend en aan het einde van de opleiding getoetst. Na afsluiting van de kinderyoga docentenopleiding ontvang je het certificaat kinderyogadocent.

Je krijgt een theoretische basis in Hatha Yoga en leert de vaardigheden en de technieken om op een verantwoorde manier kinderen bij yoga te begeleiden. Voor kinderen is het belangrijk dat zij binnen hun belevingswereld aangesproken worden. Met spelelementen en thema's maken we het leuk en spannend, en worden de oefeningen voor kinderen aansprekend en begrijpelijk. Elk van de 11 lesdagen staat in het teken van een thema. Zo wordt tijdens de eerste zeven lesdagen steeds diepgaand ingegaan op één van de zeven chakra's.

Een lesdag begint met een eigen ervaring van de Asana's tijdens een yogales voor jezelf, waarbij oefeningen zijn opgenomen binnen het thema van de dag. De lesstof komt in actieve werkvormen aan de orde waarbij je zelf praktisch oefent met inspreken. Ingrediënten van lessen zijn: warming-up, yogahoudingen, didactiek, Chakra-oefeningen, rituelen zoals seizoensfeesten, ademhalingsoefeningen, ontspanningsoefeningen, yogafilosofie, theorie, spelelementen, spelvormen, mindfulness, HartFocus en nog veel meer.

Didactiek is een belangrijk onderdeel van de opleiding. Voorafgaand aan elke themadag wordt een opdracht uitgereikt die op de eerstvolgende themadag weer onderdeel uitmaakt van het lesprogramma. Dit zijn individuele opdrachten, groepsopdrachten, praktijkopdrachten en theorieopdrachten.

Je ontvangt een door Pureyoga ontwikkelde opleidingswijzer van meer dan 300 pagina's met theorie, praktijkoefeningen, yogafilosofie en themalessen met een voor kinderen leuk en leerzaam thema, zoals 'De zomer geeft je vleugels', 'Valentijn', 'Midwinter', Chakra's, peuter- en kleuteryogales 'Fiet wil rennen' of 'Op je paasbest'.

Docent Rineke Vierhoven deelt met Pureyoga haar ervaringen via innerlijke ontdekkingsreizen, waarin met name belangrijk is hoe je van jezelf kunt leren. Pureyoga verzorgt yogalessen, yogaworkshops en opleidingen tot yogadocent: docent kinderyoga, tieneryoga en zwangerschapsyoga. In de opleiding Purekinderyoga komt jarenlange ervaring uit de medische wereld, op het yoga-pad, met mindfulness, HartFocus en verschillende massage-technieken tezamen met de onderwijskundige ervaring van haar partner Pepijn van Sandijk.

Rineke is lid van de Vereniging Yogadocenten Nederland en heeft verschillende door deze vereniging erkende opleidingen gevolgd. Daarnaast volgt zij zelf jaarlijks enkele bijscholingen. Zij geeft yogales aan verschillende doelgroepen vanuit verschillende tradities zoals Hatha Yoga, Yin Yoga, Power Yoga, Zwangerschapsyoga.

Docente Barbara Hudson geeft binnen de opleiding het onderdeel anatomie.
Zij is al meer dan 30 jaar yogadocente, bij voorkeur volgens de Hatha Yoga traditie. Zij heeft les gehad van diverse yogi meesters zoals Joy Spencer van de Sivananda School of Yoga en Swami Saraswati van de Australian & International Yoga Association. Zij is gespecialiseerd in Pranayama (ademhalingstechnieken). Barbara was jarenlang eigenaar van haar eigen yogaschool in Melbourne, Australië. Daarnaast is Barbara een gediplomeerde masseur, opgeleid in o.a. shiatsu tuina en Reiki.

Kinderyoga Opleiding

Startdatum Rotterdam voorjaar 2013

Locatie: YogaFrans Rotterdam

Data (13.00 - 17.00) startdatum: 21-09-2013
Zie verdere data website: www.pureyoga.nl

Telefonisch contact op nummer: 0636052305     Ervaringen van deelnemers
Rineke is een inspirerende vrouw, dat zal je merken als je haar ontmoet. Ze is kundig, en weet haar kennis op een heel aanstekelijke manier over te brengen. In haar opleiding tot kinderyogadocent maak je je een solide yogabasis eigen en krijg je inzicht in het opzetten van een aantrekkelijke les voor kinderen. De opleiding is een verrijking!
Ilse Breget

Rineke heeft de kracht een groot dosis yoga met spel en plezier te combineren. De combinatie is het leuke aan kinderyoga! Doordat er in de opleiding veel aandacht is besteed aan het juist uitvoeren van houdingen, de ademhaling, contra-indicaties en benaderen van leeftijdsgroepen ben ik mij in (het doceren van) yoga zekerder gaan voelen. Daarnaast vond ik de manier waarin Rineke feedback gaf opbouwend, zowel bij de schriftelijke uitwerking als in de praktijklessen. En dank voor de geweldige opleidingswijzer! Mariska van Unen (Wereldkind – verloskunde homeopathie echografie)

Ik heb enorm genoten van de Purekinderyoga docentenopleiding. Op de lesdagen was ik echt weer even kind. De opleiding heeft veel diepgang en laat je daarnaast weer op zelfonderzoek gaan. De syllabus bevat een schat aan informatie en Rineke inspireert je om nog eens extra in de onderwerpen te duiken. De opleiding was in eerste instantie een groot cadeau voor mezelf. Ik vind het heerlijk dat ik dit cadeau inmiddels met veel liefde door mag geven in mijn eigen kinderlessen!
Madeleine van der Hoek

Wat ik heel erg goed en fijn vond aan de opleiding Purekinderyoga is dat het tegelijk een basis Hatha Yoga opleiding is. Je bent dus niet alleen met spel bezig, maar echt met yoga en je leert dat door allerlei spelvormen aantrekkelijk te maken voor kinderen. Ik heb het afgelopen jaar naar iedere opleidingsdag uitgekeken! Het was leerzaam, fijn en reuze gezellig met de leuke groep meiden die we hadden. De kwaliteit van de opleiding is hoog! Ik kan de opleiding aan iedereen aanbevelen!
Femke

De opleiding voor kinderyogadocent bij Rineke vond ik een geweldige ervaring die mij enorm heeft gestimuleerd tot het op allerlei manieren bezig zijn met yoga. Het heeft veel bij mij losgemaakt, waaronder mijn creativiteit. Zowel theoretisch als praktisch werd de verdieping opgezocht. Het enthousiasme en de kunde van Rineke op het gebied van kinderyoga was geweldig om te ervaren. Yoga betekent voor mij 'ont-wikkelen' (op meerdere manieren te interpreteren). Dit heb ik absoluut ervaren en is door de opleiding in een hogere versnelling komen te staan.
De kinderyoga docentenopleiding van Purekinderyoga is een feest om aan deel te nemen!
Ineke