Stephanie

Hoi, ik ben Stephanie Ringelberg en beoefende zo'n 10 jaar Iyengar yoga voordat ik met de 3-jarige lerarenopleiding begon. Tijdens mijn opleiding heb ik in Rotterdam, Breda en Amsterdam trainingen gevolgd. Dit heeft ruimte gegeven aan mijn yoga ontwikkeling. In Groningen volgde ik mijn eerste lessen, maar ik ben ook naar Moskow en India gereist om workshops te volgen van de grondlegger, Mr. Iyengar, en zijn dochter, Geeta. 
 In de zomer van 2016 heb ik het certificaat behaald waarmee ik officieel mag lesgeven aan beginners volgens de Iyengar yoga methode. Sinds 2014 geef ik "in-company" yogales op het CBS. Deze lessen geef ik afwisselend met een collega.
Iyengar yoga vind ik een fijne manier van yoga beoefenen omdat het heel concreet is en je veel kan leren. 
De fysieke houdingen zijn goed beschreven in deze yogastijl en er schuilt veel kennis achter de houdingen. Het gaat dan om de manier en volgorde waarop je houdingen kan uitvoeren en wat voor effect dit heeft.  Het werken met props geeft veel mogelijkheden om de lessen op maat te maken voor elke yogaleerling. Doordat je op veel verschillende manieren de yogahoudingen kan benaderen, komen er altijd weer leuke nieuwe uitdagingen!