Daphne

Op de fiets van huis naar werk beoefen ik vaak Yoga. Ik lijn mijzelf uit van boven naar beneden en bedenk of ik symmetrisch ben ten opzichte van mijn ruggengraat. Alsof je een powerpoint presentatie maakt en alles zo mooi mogelijk vanuit het midden wil uitlijnen. Wanneer ik voor groepen spreek, bereid ik me voor met Yoga. Dan ga ik op mijn hele voet staan; dat voorkomt gewiebel en dus onzekerheid. Ik voel bewust dat ik sta, hef mijn hoofd en dan stap ik voor de groep. Yoga geeft mij rust en focus en maakt, zowel bewust als onbewust, onderdeel uit van mijn dagelijkse doen.

Dat Yoga onderdeel uitmaakt van mijn leven komt door Frans. Sinds zeven jaar krijg ik wekelijks prettige, stevige en uitdagende lessen van hem. Ik ga nog steeds vooruit en ontdek meer over mijzelf. Bijvoorbeeld dat ik na een hectische dag minder goed op één been kan staan. En dat het op zo'n dag juist goed is om op één been te staan voor de nodige rust en focus. 

Ik ben met Yoga begonnen omdat het een keer in mijn rug was geschoten, terwijl mijn lijf altijd redelijk soepel was. Ik verwachtte dat Yoga mij zou helpen me bewuster van mijn lijf te zijn, zodat ik minder vaak last zou hebben van pijntjes. Dat is waarheid geworden! Maar dat Yoga mij ook helpt in mijn dagelijkse leven, dat had ik niet bedacht. Dat is toch wel een heel mooi cadeautje.

Bedankt Frans!