Denise

Zes jaar geleden zat ik in een yogales in Utrecht, omdat ik op zoek was naar een hobby. Toen wist ik nog niet dat deze hobby zou uitgroeien tot een passie.

De lessen waar ik mee begon, waren zacht en gericht op meditatie en aandacht voor chakra’s. Hoewel ik deze vorm nog graag beoefen, vind ik de combinatie met Iyengar yoga wel heel fijn. Iyengar yoga is pittiger en daagt het lichaam soms erg uit. Maar niets is wat het lijkt. Door een juiste opbouw van het lichaam, alignment, ervaar ik soms een soort lichtheid tijdens een moeilijke oefening.Het is juist dit wat mij zo boeit in Iyengar yoga. Het effect van alignment op lichaam en geest werkt heel verhelderend en verlichtend. Alsof er ineens een puzzel in elkaar valt.

Frans begeleidt dit proces op een heerlijk nuchtere, grappige maar ook serieuze manier. Zijn duidelijke opbouw van de les, aanwijzingen en hier en daar wat hulpmiddelen, maken iets dat wat eerst onmogelijk leek, toch uitvoerbaar. Het gaat er niet om een prestatie neer te zetten, maar juist om een fysieke en mentale buiging te leren maken.

Twee jaar volg ik nu de lessen bij Frans en ik hoop dit nog lang te blijven doen. De prettige ruimte waar de lessen worden gegeven voelt heel ruimtelijk en schoon aan. Na de les fiets ik naar huis. Dan is het denken weer rustig en het lichaam helder en licht.