Jonathan

Er was eens een oudere man die mij vertelde hoe graag hij van boksen houdt. Als het aan hem lag, zou hij doorgaan. Ondanks z'n leeftijd, had hij de spirit van een jonge man, een krachtige man. Maar helaas, z'n lichaam zei iets anders. Hij had last van z'n onderrug en heupen. Dat kwam door een ziekte die blijvend zou zijn. Hij werd geadviseerd om yoga te beoefenen en had een geweldige periode bij Frans. Daardoor kon hij uiteindelijk zijn geliefde sport alsnog weer beoefenen. 

Ik leerde deze man kennen op m'n werk als medisch fitness instructeur. Hij vertelde mij de lange versie van zijn mooie verhaal, dat me inspireerde ook yogacursussen te gaan volgen bij Frans. Ik heb altijd geloofd dat het lichaam een spiegel is van geest. Door middel van yoga wilde ik lichaam en geest verruimen door ze samen te laten werken. En inderdaad, het werkt heel goed voor mij. 

Yoga bij Frans is voor mij erg rustgevend en intensief tegelijk. Met een goed gevoel voor humor legt hij altijd heel duidelijk uit hoe ik mag staan, zitten of zelfs hangen. Lukt het me niet, dan is er een alternatief. Lukt het wel, dan is dat geweldig. Ik beoefen Yoga inmiddels al anderhalf jaar en ga altijd met een positief, rustig, en heerlijk gevoel naar buiten.